ХАБЭА-н төлөвлөлт, зохион байгуулалт, хяналт үнэлгээ, үзлэг шалгалтыг тогтмол явуулах ХАБЭА-ийн эрсдэлийг тодорхойлох, арга аргачлалаар хангах, анализ хийх. Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн хууль тогтоомжийн хүрээнд байгууллагын дотоодод дагаж мөрдөх журам, заавар боловсруулж батлуулах, стандарт хэрэгжүүлэх
Тээвэрлэлтээс эхлээд бэлэн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, түгээлт, хэрэглээ хүртэлх биологи, хими, физикийн аюул, эрсдэлд дүн шинжилгээ хийх, хянах замаар хүнсний аюулгүй байдлыг хангах үйл ажиллагааны тогтолцоог бий болгох, хэрэгжүүлэх, хяналт тавих Үйлдвэрлэлийн явцад эрүүл ахуйн стандартад хяналт тавьж аливаа эрсдлээс урьдчилан сэргийх арга хэмжээг авах хэрэгжүүлэх хяналт тавих Ажлын байрны орчны болон хоол хүнсний эрүүл ахуй, аюулгүй байдлыг хариуцан ажиллах Хүнсний болон Хөдөлмөрийн эрүүл ахуйн сургалт мэдээлэл нийт ажилтнуудад олгох ХАБЭА-н талаар мэдлэгтэй байх