- Салбарын өдөр тутмын үйл ажиллагааг хэвийн явуулах, чиглүүлэх - Байрлагсад болон өөрийн ажилтнуудын зохион байгуулалтыг удирдах - Хүнсний бүтээгдэхүүний бохирдол, тархалтаас урьдчилан сэргийлэх, эрүүл ахуй халдваргүйжүүлэлтийг хянах - Кемпийн гал тогоо болон бусад үйл ажиллагаанд хяналт тавих - Хүнсний эрүүл ахуйн стандартыг мөрдүүлж, хяналт шалгалт хийж ажиллах - Нийт ажилтнуудын эрүүл мэндийн шинжилгээнд тогтмол анхаарч, цаг хугацаанд хамруулсан эсэхэд хяналт тавих - Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйг ханган ажиллах, хоол үйлдвэрлэлийн төлөвлөгөөт цэсийг хянах, хүнсний түүхий эд бүтээгдэхүүнийг дагалдах баримт бичгийн хамт мэдрэхүйн үзүүлэлтээр үнэлгээ өгөн хүлээн авах ажиллагаанд хяналт тавих - Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний үйл ажиллагаанд хөндлөнгийн хяналт тавих, хоол үйлдвэрлэл технологийн дагуу хийгдэж байгаа эсэхт хяналт тавих - Хоол үйлдвэрлэлийн шатанд эрүүл ахуй, ариун цэврийг чандлан сахин ажиллаж байгаа эсэхт хяналт тавих - Сургалт хөгжил явуулах - Салбарын тайлан тооцоо хийх - Бусад
Хэрэглэгчийн ая тухтай байх орчин нөхцөлийг бүрдүүлэх цэвэрлэгээ болон угаалга үйлчилгээг тухай бүрт нь хийж гүйцэтгэх
Хоол бэлтгэлийн сав хэрэгслийн угаалга, цэвэрлэгээг хийх Хоол үйлдвэрлэлийн стандартын дагуу ажиллах Хоолны бэлтгэл ажил, цэвэрлэгээ хийх Ажлын байрны цэвэр цэмцгэр байдлыг хангах Ажлын багаар ажиллах, хамтран зүтгэх Технологийн заавар, удирдамжийг дагах Хоолны орц, хэмжээ, бэлтгэл хугацааг мэдэх
Захиалгын дагуу ирсэн бараа материалыг дагалдах баримттай тулган, тоо хэмжээ, чанарыг шалгаж хүлээн авах, бүртгэлжүүлэх, мэдээлэх Өдөр тутам зарцуулагдах барааны захиалга хүлээн авах, тоо хэмжээний дагуу бэлтгэх Бараа материалын орлого зарлагын өөрчлөлт, үлдэгдлийг тооцож, бүртгэлээ байнга шинэчлэн хөтлөх Тооллого болон бусад холбогдох бүртгэл тайлан тооцоо хийх Агуулахын дотор болон гадна орчны эмх цэгцтэй байдлыг хангах, эд материалын хадгалалтын зөв горимыг хянах, бүртгэлжүүлэх Эд хөрөнгийн бүртгэл тооцоог сайжруулж, эвдрэл гэмтлийг багасгаж, хадгалалт хамгаалалтыг сайжруулахад анхаарч ажиллах
Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээнд хэрэглэгдэх хэрэгслийн угаалга, цэвэрлэгээ, үйлчилгээг стандарт шаардлагын дагуу хийж гүйцэтгэх.
Өдөр тутмын хоолны түүхий эд материалыг тогтоосон шаардлага стандартын дагуу бэлтгэх Хоолны мах, ногооны ангилалт, хэрчилт, ялгалт, цэвэрлэгээ хийх Ажлын байран дахь эмх цэгц, цэвэрлэгээг тогтмол хийж гүйцэтгэх Ажлын байранд хэрэглэгдэж буй тоног төхөөрөмжийн бүрэн байдал, эвдрэл гэмтэл хяналт тавих
Төлөвлөгөөт батлагдсан цэсний дагуу өглөө, өдөр, оройн хоол, халуун хүйтэн ундааны төрлийг бэлтгэж боловсруулан олгох. Бэлэн болсон бүтээгдэхүүний өнгө, үзэмж, амт чанар, биет байдлыг батлагдсан технологи картын дагуу хийж гүйцэтгэх Өдөр тутмын хоолны өнгө үзэмж, амт чанар, олголтонд тогтмол хяналт тавьж ажиллах. Зөөврийн хоол олголтын савлалт, сав баглаа боодолд хяналт тавьж, бүртгэлийг тогтмол хөтөлнө. Хоолны шинэ жор технологийг санаачлан үйлчилгээнд нэвтрүүлэх Зочид хүлээн авах, баяр ёслол, захиалгат үйл ажиллагааг хүлээн авалтын удирдамжийн дагуу хийж гүйцэтгэнэ.