Үйлдвэрийн өдөр тутмын үйл ажиллагааг төлөвлөх, зохион байгуулах, хяналт тавих Үйлдвэрлэлийн төлөвлөгөө, норм нормчилол, чанар стандартын хэрэгжилтийг хангах Хөдөлмөр аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн шаардлагыг мөрдүүлж ажиллах Бүтээмжийг нэмэгдүүлэх, зардлыг хянах, үр ашигтай үйл ажиллагааг бий болгох Ажилтнуудыг удирдан чиглүүлэх, сургалт хөгжилд анхаарах
Борлуулалтын төлөвлөгөө боловсруулах Түгээлтийн багийг зохион байгуулах Хэрэглэгчийн шаардлагыг судлах, анализ хийх Борлуулалтын мэдээллийг гаргах Борлуулалтын стратеги боловсруулах Борлуулалттай холбоотой тайлан, мэдээлэл бэлтгэх Хэрэглэгчтэй харилцах, харилцагчийн сэтгэл ханамжийг хангах Борлуулалтын зорилтыг биелүүлэх, мониторинг хийх
Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн тавигдах стандартыг ханган ажиллах, эрсдэлээс урьдчилан сэргийлэх, арга хэмжээ авах, хэрэгжилтийг хянах, үйлдвэрлэлийн зохистой дадлын гүйцэтгэлийг хангахын тулд заавар зөвлөмж сургалтаар хангах Түүхий эд материалыг хүлээн авах хадгалалт, хэрэглээнд хяналт тавих Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээ ажлын байрны цэвэрлэгээнд эрүүл ахуйч стандартыг мөрдүүлэх Бусад ажлын байрны тодорхойлолтод заагдсан ажил үүргүүдийг гүйцэтгэнэ.
Бүтээгдэхүүний чанарыг хянах, стандарт ажлын зааварчилгааны дагуу хийгдэж буй эсэх хяналт тавих Тохиолдлын шалгалт хийх болон дүгнэлт гаргах Бүтээгдэхүүний стандартын дагуу чанар, аюулгүй байдлыг хангах Технологийн явцад үүссэн асуудлуудыг шийдвэрлэхэд туслах Чанарын удирдлагын системийг мөрдөх Шалгалтын тайланг боловсруулах, дүгнэлт гаргах Хүндэтгэлтэй, мэргэжлийн байдлаар бусад ажилтнуудтай хамтран ажиллах