Хүнсний аюулгүй байдлыг хангасан эрэлт ихтэй, уламжлалт технологи, амт чанараа хадгалсан эрүүл найдвартай хүнсээр хэрэглэгчдийг хангаж компанийн ашиг орлогыг нэмэгдүүлэх үүрэгтэй Байгууллагын хэрэгжүүлж буй ISO 22000 шаардлагын дагуу ажиллах, үйлдвэрлэлийн эрүүл ахуй зохистой дадал, ариун цэврийг хянаж, мөрдүүлэх. Үйлдвэрийн орчин нөхцөл, шат дамжлага бүрт эрүүл ахуй, үйлдвэрлэлийн зохистой дадлыг хялбаршуулан нэвтрүүлэх заавар арга зүйг боловсруулан, сайжруулах. Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах, эрүүл ахуйн сургалт, мэдээлэлээр хангах Хяналтыг хийж цаг тухайд нь гүйцэтгэх, мэдээлэх.
ХАБЭА-н тухай хууль тогтоомж, ажлын байрны тодорхойлолтод заасан дараах чиг үүргийг гүйцэтгэнэ. Үүнд: ХАБЭА-н удирдлагын тогтолцоог нэвтрүүлэх, хэрэгжилт, үр дүнд хяналт тавих;ХАБЭА-н хууль тогтоомжийн шаардлага, стандарт, салбарын болон компанийн мөрдөх дүрэм, журмын хэрэгжилтийн байдалд үзлэг, шалгалт хийлгэх, илэрсэн зөрчил дутагдлыг арилгуулах арга хэмжээ авах;Ажлын нөхцөл, мэргэжлийн онцлогт тохирсон тусгай хувцас, хамгаалах хэрэгслийг ажилтанд олгох, норм, чанар, зохистой хэрэглээнд хяналт тавих;Хууль тогтоомжид заасан бусад чиг үүргийг гүйцэтгэнэ.
Хүнсний үйлдвэрийн аль нэг дамжлага дээр ажиллана /бэлтгэх, зуурах, савлах гэх мэт/ Ажлын байрны тодорхойлолтын дагуу бусад чиг үүргийг гүйцэтгэнэ
Борлуулалтын автомашиныг түлш шатахуунтай, гэнэтийн гэмтэл, сааталгүй, техникийн бүрэн бүтэн байдлыг хангаж, ажилд ямагт бэлэн байлгаж, сул зогсолтгүйгээр, борлуулалт цалгардуулахгүй сар бүрийн борлуулалтын төлөвлөгөөг биелүүлж ажиллах компанийн үйлдвэрлэсэн бүтээгдэхүүний тоо, чанарыг алдагдуулахгүйгээр ачиж, тээвэрлэх, борлуулах