Гал тогооны өдөр тутмын үйл ажиллагааг удирдан зохион байгуулах Хоолны цэс (меню) боловсруулж, улирлын онцлог болон хэрэглэгчдийн эрэлт хэрэгцээнд нийцүүлэн шинэчлэх Бэлтгэл болон дуусгах ажиллагаанд хяналт тавих, стандарт мөрдүүлэх Бүтээгдэхүүн захиалах, нөөц бүрдүүлэх, хадгалалт, зарцуулалт хянах Технологийн карт, хоолны жор боловсруулж мөрдүүлэх Хоол үйлдвэрлэлд эрүүл ахуй, хүнсний аюулгүй байдлыг чанд мөрдүүлэх Хоолны амт, чанар, порцын хэмжээг хянах Гал тогооны ажилчдын сургалт, хөгжил, сахилга батыг хангах Хаягдал бууруулах, үр ашигтай зарцуулалтад анхаарах
Хүнсний технологи, биотехнологи, химийн чиглэлээр бакалавр болон түүнээс дээш зэрэгтэй байх Тухайн салбарт ажиллаж байсан туршлагатай байх Шинэ технологи, бүтээгдэхүүний талаар мэдлэгтэй байх Байгаль орчны аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн стандартын талаар мэдлэгтэй байх Багийн ажилд идэвхтэй оролцдог байх Судалгаа, шинжилгээ хийх чадвартай байх Компьютерийн хэрэглээний программ хангамжийг эзэмшсэн байх Харилцааны өндөр ур чадвартай байх